IMG_5384

Gratulerer med 100-årsdagen Klemetsrud IL! Vi satser på nabolag og kvalitet i 2021

Hipp hurra og gratulerer med dagen!! Selv om 2020 har vært et år med mindre aktivitet og mindre jubileumsfeiring enn vi så for oss, så satser idrettslaget friskt i 2021! Klemetsrud IL er et idrettslag for alle. Neste år skal styrke aktivitetstilbudet, øke deltagelsen og samarbeide bredt med andre i nærmiljøet. Nabolag og kvalitet er viktige stikkord.

 

Klemetsrud IL er 100-årsjubilant

Da idrettslaget ble stiftet 12. desember 1920 var det mer landlige forhold på Klemetsrud og Mortensrud. I dag foregår mesteparten av aktivitetene til idrettslaget på Mortensrud. – Vi er blitt en bredere klubb og har hatt god vekst også i 2020, sier styreleder Kyrre Alvær. – Idretten tilbyr gode fritidsaktiviteter for barn og unge, og gjennom idretten får vi til en fin miks på tvers av skoler og nabolag.

I dag er Klemetsrud IL et fleridrettslag som tilbyr fotball og futsal, håndball, bordtennis, e-sport, badminton, diskgolf, allidrett, basketball og turn. Da Klemetsrud IL startet opp var vinteridretten grunnlaget, spesielt hopp og langrenn. Orientering, håndball og turn var også populære aktiviteter i klubben i mange år før fotballen kom for fullt på 1980-tallet.

Veslemøy Viervoll har vært med i idrettslaget siden hun var barn, og 79 år gammel er hun fremdeles turntrener for mosjonistgruppa.     – Idrettslaget styrket samholdet i bygda, folk brydde seg om hverandre og likte å komme sammen og bryne seg mot hverandre i ulike idretter, sier Veslemøy. Hun forteller også at det viktigste for hennes engasjement i klubben har vært å se mestring og utvikling hos barn som driver idrett, og da spesielt turn.

Den mest populære idretten er fremdeles fotball, og Klemetsrud IL er også kjent som en breddeklubb som har levert flere fotballspillere til øverste nivå i Norge: Ghayas Zahid, spiller for Apoel/Panathinaikos og spilleren på Norges «nødlandslag» som fikk inn en scoring mot Østerrike, Nicolai Ness, som spiller på Sarpsborg 08 og Amin Nouri som nå er i HamKam. Styreleder sier at det er flere «gode årganger på gang» og vi ser fram til nye fotballhøydepunkter i 2021.

 

Jubileumsåret 2020

Den store feiringen av idrettslaget har ikke vært mulig å få til i 2020, men alle medlemmene har fått utdelt treningsdress i jubileumsåret. Aktiviteten har vært preget av både nedstengning og smitteverntiltak. Samtidig har de mange frivillige holdt i gang treningene, og i sommerhalvåret ble det også mulig med en del konkurranser før det kom nye tiltak.

Det er heller ikke slik at idrettslaget har stått på stedet hvil i 2020. Sørmila, et nytt mosjonsløp, ble arrangert for første gang i september. Med ca. 150 deltakere på 5, 10 og 20 km var dette et arrangement som det frister å gjenta. I tillegg ble HUB Mortensrud startet opp, et aktivitetstilbud for ungdomsskoleelever i samarbeid med Lofsrud skole og Oslo sør-satsingen. Det nyeste tilskuddet i Klemetsrud IL i høst er basketball. Det har ikke vært tilbudt på mange år, men nå er det endelig kommet tilbake igjen. – Vi er en klubb som ønsker å gi et bredt tilbud lokalt og bidra til å skape et godt nærmiljø, sier daglig leder Siri Hetle Hasli.

 

Oslo idrettskrets: Nabolagsklubb og idrett for alle

Oslo idrettskrets har vedtatt strategiplanen «Idrett for alle» for 2020-2024. Klemetsrud IL skal starte løpet for å bli en nabolagklubb i 2021. Målet med nabolagsklubb er at alle barn og unge skal ha muligheten til å drive idrett med venner i eget nærmiljø, og nabolagsklubben skal støtte opp om frivilligheten. Klemetsrud IL skal derfor jobbe spesielt med fem innsatsområder:

Dette blir spennende, og det viser at Oslo idrettskrets har troen på Klemetsrud idrettslag og den store innsatsen mange frivillige legger ned. Les mer om nabolagsklubb.

 

Norges fotballforbund: Kvalitetsklubb og fotball for alle

Klemetsrud fotball skal også starte prosessen med å bli en kvalitetsklubb hos Norges fotballforbund. Kvalitetsklubb er fotballutvikling i regi av klubb, krets og forbund. Dette bidrar til å utvikle tydeligere verdier, øke kompetansen og etablere ryddige strukturer. På denne måten kan vi tilby aktivitet med kvalitet og fotballglede for alle. Les mer om kvalitetsklubb.

 

Vi gleder oss til å få med enda flere på laget og tilby mange og gode aktiviteter i 2021!

Del dette innlegget