image0

Uten foreldre – ingen idrett: Vi trenger DEG!

Nå innfører vi krav til hvor mange foreldre som skal være til stede når barna trener eller spiller kamp i fotballgruppa: – Det aller viktigste i barnas liv er foreldrene. Slik er det også på aktivitetene i Klemetsrud IL, sier administrativ leder i KIL Fotball.

  • Vi ønsker trygge rammer for barna våre og treningene våre.
  • Vi ønsker at barn og ungdom har det gøy på treningsfeltet.
  • Vi ønsker at mange foreldre bidrar, og har det gøy sammen med barna.

 

For å få til dette, setter vi nå krav til hvor mange voksne som skal komme på våre treninger og kamper:

Det er opp til lagledere og foreldrene i hver enkelt gruppe å organisere dette.

Administrativ leder i fotballgruppa Morten Nydal mener at det er barna det går ut over, om vi ikke får til dette:

– Straffen dersom vi ikke lykkes er det barna som får. Uten voksen tilstedeværelse kan det både være utrygt, en dårlig trening/aktivitet, og vi mister kontroll på gruppa over tid. Barna kommer seg heller ikke på kamper og cuper uten at foreldrene kjører. Klubben kan velge å holde tilbake pengestøtte til cuper og turneringer, men det skal naturligvis mye til, sier han.

Det er mange oppgaver for foreldre som deltar på treninger og kamper:

– Vi trenger både trenere, og andre voksne som hjelper trenere. Skolisseknytere, trøstere og heiagjeng. Kanskje noen som ordner med kaffe? Planlegger neste sosiale aktivitet? Hvordan alle kommer seg på neste cup? Vi trenger også voksne som er interessert i og bryr seg om andres barn – altså dine egne barns venner, sier han.

Klubben er tydelig på at det ikke er at krav og alltid måtte være til stede.

– Vi må klare å dele på ansvaret. Men det er ingen tvil om hvem som arrangerer alle treninger og kamper – det er foreldrene. Klubben er egentlig ingen andre enn foreldrene og barna på hvert eneste lag, samt noen foreldre som gjør veldig mye ekstra – det er det viktig å ta inn over seg, sier Nydal.

 

Ordningen trer i kraft med øyeblikkelig virkning, etter vedtak på fotballgruppas årlige møte tirsdag denne uken. KIL Fotball understreker at vi på Klubb Barn (tirsdagstreningene) også stiller opp med utdannede ungdomstrenere til å hjelpe til med treningene. Men de skal IKKE overta foreldrenes ansvar.

 

Bred foreldredeltagelse er en viktig målsetning i Klemetsrud IL-modellen. I år har klubben fullt fokus på å nå dette målet.

 

Er du usikker på hvordan du kan bidra? Ta kontakt med lagleder eller trener på ditt lag, eller send Morten en mail.

Del dette innlegget