J2009 2023 1

Historisk jenteseier

Det ble en jenteseier for historiebøkene da Klemetsrud J2009 spilte sin første 11’er-kamp i historien denne uken, hjemme mot Årvoll på Mortensrud Kunstgress.

 

Tirsdag kveld sesongåpnet J2009 seriespillet hjemme i idrettsparken på Mortensrud. Jentene våre møtte Årvoll i sin aller første offisielle 11’er kamp, i det som må sies å være en stor milepæl og en historisk kamp for jentefotballen i Klemetsrud IL. Det er nemlig mange mange år siden Klemetsrud har hatt et jentelag i seriespillet som spiller 11’er fotball. For over 25 år siden vant et jentelag fra Klemetsrud IL riktignok Norway Cup, men siden da har man stort sett ikke lyktes med å holde jenteårgangene gående inn i ungdomsårene.

 

Men nå er vi tilbake! J2009 går i åttende klasse på ungdomskolen, og er altså i sin første sesong med spill på full bane. Resultatet i kampen mot Årvoll endte med en solid 2-0 seier til våre jenter – en flott start på årets sesong. Flere av jentene fra tirsdagens kamp har vært med helt siden vi startet opp for 7-8 år siden. Da laget ble startet opp fantes det ikke noe fotball for jenter i Klemetsrud IL – så disse jentene, med trenere og lagledere, har gått opp stien igjen for jentefotballen i klubben vår. I dagens Klemetsrud er andelen jente spillere betydelig, med lagtilbud på de aller fleste årganger fra 2009 og nedover. Laget er anerkjent som et av de mest velspillende lagene i klubben, alle gutte-årganger inkludert, og holder et godt nivå. Spillere, trenere og ledere kan være stolte av hva de får til.

 

J2009 takker for all støtte de har fått, og gleder seg veldig til sesongen videre. Mange høydepunkter venter: seriekamper, Norway Cup og ikke minst cup-tur til Sverige i juni! Møt gjerne opp for å heie på oss, vi spiller kamper stort sett annenhver onsdag på kunstgresset framover.

Del dette innlegget