Arenaer

Mortensrud idrettspark

Mortensrud idrettspark ligger i Lofsrudveien 14 på Mortensrud. Idrettsparken består av to kunstgress fotballbaner, en ballbinge, en plasthall (badminton), E-sport arena og en landhockeybane. Du finner også BUA Mortensrud i idrettsparken.

Mortensrud idrettspark står for tur til å oppgraderes betydelig de neste årene. Det kommer ny fleridrettshall med kampsportanneks, friidrettshall, landhockeybane og ett nasjonalanlegg for cricket. I tillegg videreføres en 11er og en 7er fotballbane.

Byggingen av nye Mortensrud idrettspark starter med bygging av en midlertidig fotballbane med klubbhus, ungdomsklubb, nye Mortensrud skole, fleridrettshallen og landhockeybane i 2023.

Adresse:
Lofsrudveien 14, Oslo

Mortensrud kunstgress 11er

Mortenesrud kunstgress har relativt nytt kunstgress og er hovedbanen for Klemetsrud IL fotball.

Adresse:
Lofsrudveien 14, Oslo

Mortensrud kunstgress 5er (/7er)

Mortensrud kunstgress 5er/7er/3v3
Den tidligere grusbanen for de minste har i deg et midlertidig miljøvennlig og granulatfritt kunstgress. Dette er den første i sitt slag i Oslo. 7er-banen ligger rett på baksiden av Mortensrud aktivitetshus. Ved siden av banen er det også satt opp en 3v3-bane beregnet på de aller minste.

Adresse:
Lofsrudveien 14, Oslo

Landhockey banen

Rett bak Senter Syd, lengst nord i idrettsparken finner du landhockeybanen. Den brukes både av landhockey og fotball. Banen brukes kun til trening. Mellom landhockeybanen og 7er-banen ligger det en øvingspitch for cricket.

Adresse:
Lofsrudveien 14, Oslo

Plasthallen

Plasthallen (Mortensrud idrettshall) er klubbens midlertidig hjem for en av Norges mest spennende badmintonmiljø. Plasthallen ble satt opp midlertidig for 20 år siden og er planlagt revet våren 2023 for å gi rom for den nye fleridrettshallen.

Adresse:
Lofsrudveien 6, Oslo

Mortensrud aktivitetshus

Mellom landhockeybanen, ballbingen og plasthallen ligger Mortensrud aktivitetshus. Ved siden av å være et samlingssted for ungdom, huser også aktivitetshuset Klemetsrud IL e-sport. E-sport har et gamingrom med 4 stasjoner (XboxOne og PS4), samt en «arena» i kjelleren for de store anledningene med 3 meter lerret og «tribuner».

Adresse:
Lofsrudveien 14, Oslo

Klemetsrud idrettspark

Klemetsrud idrettspark ligger 3 kilometer lengre sør øst for Mortensrud og huser klubbens fødested. Idrettsparken ble gitt til klubben på 30-tallet og huser i dag klubbhus, gressbane (fotball), 9-hulls diskgolfbane (2021) og en 7er kunstgressbane (våren 2021). Klemetsrud idrettslag ble stiften i 1920 og Klemetsrud idrettspark har vært i klubbens eie/disposisjon siden den gang.

I Klemetsrud idrettspark ligger idrettslagets klubbhus.

Adresse:
Enebakkveien 421, Oslo

Diskgolfbane

9 (18) hulls diskgolfbane (ferdig sommeren 2022)
Klemetsrud IL diskgolf har en teknisk 9-hulls diskgolfbane under bygging i området øst i idrettsparken og inn i skogen.

Adresse:
Enebakkveien 421, Oslo

Kunstgressbane 7er/5er

Miljøvennlig kunstgress (fra våren 2021)
Klemetsrud IL har i samarbeid med OBOS og Ecbos legat laget Norges første miljøvennlige kunstgressbane med FIFA-quality. Banen bruke kokosskall som innfyll og er det nærmeste naturgress man kan spille fotball på. Banen ligger i bakkant av gressbanen på den gamle grusbanen idrettslaget fikk laget rundt 1990 med hjelp fra nabogården som donerte noen kvadratmeter jorde, slik at man slapp å sprenge fjellknausen (gratishaugen) på andre siden.

Adresse:
Enebakkveien 421, Oslo

Gressbanen 11er

Gressbanen brukes i hovedsak som avlastningsområde for fotballtrening når kunstgressbanen på Mortensrud er fullbooket. Gressbanen er populær under oppkjøring til Norway Cup. Gressbanen holder standard mål 99 meter x 56 meter. Banen har i sommerhalvåret oppmerking til en 11er bane og to 5er baner.

Adresse:
Enebakkveien 421, Oslo

Klubbhuset

Det «nye» klubbhuset stå ferdig i 1993 og brukes som samlingslokale for små og store. Klubbhuset har også garderobeanlegg til 4 lag parallelt.

Adresse:
Enebakkveien 421, Oslo

Klemetsrudhallen

Klemetsrudhallen er hjem for Klemetsrud IL håndball og Klemetsrud IL bordtennis. Hallen er rehabilitert i nyere tid og fylles av barn og unge som spillere håndball. Hallen er også godkjent for landhockey. Klemetsrudhallen har to spilleflater; en fullskala med tribune, og en litt mindre treningshall.

Adresse:
Lofsrudveien 6, Oslo

Stenbråten skole

Gymsalen på Stenbråten skole brukes av de minste jentene og guttene i allidrett og turn, samt de som spiller fotball om vinteren.

Adresse:
Hans Breiens vei 10, Oslo

Klemetsrud skole

I gymsalen på Klemetsrud skole holder trim/seniorgruppa i turn til.

Adresse:
Enebakkveien 418, Oslo

Sigrunshall (Mortensrud skole)

Sigrunshall ligger 200 meter vest for Mortensrud idrettspark i forbindelse med Mortensrud skole. Her holder småfotballen til om vintrene, sammen med turn.

Adresse:
Lofsrudhøgda 195, Oslo