Æresmedlem Veslemøy Viervoll og styreleder Kyrre Alvær, 21.1.2023

Nytt æresmedlem i Klemetsrud IL

Turid Veslemøy Viervoll ble 21. januar 2023 utpekt som nytt æresmedlem i Klemetsrud idrettslag. Veslemøy har vært medlem i idrettslaget siden hun var syv år, i over 70 år, og er fremdeles aktiv som trener! Som det stod i nominasjonen: «En dame som ikke sitter og hviler seg, men som er og har vært superaktiv for idretten og fortjener å bli hedret som æresmedlem i KIL.» 

 

Lang fartstid innen idretten

Veslemøy begynte med turn hos Klemetsrud IL da hun var syv år gammel. De store idrettene hos KIL var da gymnastikk og turn og håndball i dameavdelingen. Ellers drev idrettslaget med ski og orientering. Treningene foregikk på “heimen”, et forsamlingslokale på Klemetsrud (rett over veien fra dagens Klemetsrud idrettspark). Apparatene måtte bæres inn og ut for hver trening, og ved oppvisninger satt foreldrene i det lille rommet og tittet inn i det store rommet hvor det ble turnet. Det var krevende forhold – turnerne måtte passe på å ikke rive ned lysekronene i taket. 

Da Veslemøy var 15-16 år startet hun som turntrener og har fortsatt siden som trener og dommer. I takketalen fortalte hun at ungdommene fikk mulighet til å delta på trenerkurs via idrettslaget, noe som er like aktuelt i dag. 

Det er ikke kun som trener Veslemøy har bidratt; hun har vært med på det meste, fra vaffelsalg og lotteri til ulike verv og kurs. Hun har blant annet vært visepresident i Norges gymnastikk- og turnforbund (NGTF), leder av Oslo og Akershus turnkrets, medlem i anleggsutvalget til NGTF og i Norges idrettsforbund, medlem i lovutvalget til Oslo idrettskrets og mye mer. 

Da Veslemøy var 65 år ble hun intervjuet av Aftenposten hvor hun uttalte følgende:- Turnmiljøet har gitt meg mye, både som utøver og instruktør. Jeg har fått være med på en veldig positiv utvikling, og har latt meg inspirere av virkelige ildsjeler. Håpet er at jeg har fått gitt videre den samme gleden som jeg selv har fått ut av dette, sier hun.

Denne prisen er meget fortjent – hun er en inspirasjon for alle i Klemetsrud IL og en ildsjel gjennom utallige år. 

 

Fremdeles aktiv i turn hos Klemetsrud IL

Selv om Veslemøy har bidratt i mange år både på regionalt og nasjonalt nivå, så har hun alltid vært medlem av Klemetsrud IL, hjemmeklubben. Hun har vært trener for trimgruppa i turn i over 20 år og var også med på å starte opp igjen turntilbudet for barn i 2021. Siden høsten 2021 har hun vært med på turntreningene nesten hver uke og hjulpet til. I dag har vi 40 barn som har det gøy med turn og en solid trimgruppe for voksne/senior. 

Vi gratulerer, igjen! 

 

Veslemøy i aksjon – både da og nå

Kretsturnstevne på Klemetsrud i 1963 og turntreninger for barn høsten 2021. 

Del dette innlegget